Ett Rikare Liv


Ett Rikare Liv är en ljudbok om din tid och dina pengar, med inspiration från Balansekonomis kurser på samma tema. Boken är skapad av Charlie Söderberg och Lennart Göthe. Ljudboken är inläst av Charlie Söderberg.

Den här ljudboken handlar om vår tids kanske största bristvaror, tid och pengar. Hur får man båda att räcka till? På ett konkret och lättförståeligt sätt, med många exempel och praktiska övningar, förklarar författarna hur "rika" människor tänker och agerar. Och hur du kan göra på samma sätt!

Författarna ifrågasätter gamla sanningar om hur ekonomi fungerar och kullkastar vedertagna uppfattningar, till exempel den att ekonomi är tråkigt och obegripligt för vanligt folk.

Boken är dock inte någon populistisk framställning om hur man snabbt blir rik. Istället är det en handfast guide och ett hjälpmedel till dig som vill förändra ditt liv. Allt som krävs är modet att tänka om och våga se saker från ett nytt perspektiv.

Ett rikare liv, ett liv där du har tid och pengar att ägna dig åt det du upplever som meningsfullt och inspirerande, är både möjligt och tillgängligt för alla.Charlie Söderberg

Charlie Söderberg


Charlie arbetade som analytiker med fokus på media när han hans intresse för. entreprenörskap, ledarskap och det man kallar “personlig utveckling” väcktes.Han utvecklade sina förmågor som coach, utbildare och föreläsare via Resurshuset träffade han bl a Lennart Göthe och kom att grunda Balansekonomi. 


Charlie är professionell föreläsare och har programlett “Lyxfällan”, “Plus” och “Tonårsbossen” Han har även skrivit tre böcker och är utsedd till ”Årets ekonomiska folkbildare”. Charlie är erkänt skicklig retoriker med talang för att göra det komplexa gripbart och lättanvänt i praktiken.  Lennart Göthe

Lennart Göthe


Lennart har ett förflutet som chef i svenskt näringsliv. Han är NLP-master, UGL-handledare och certifierad coach. 1996 grundade Lennart det bolag som sedan dess har varit plattformen för hans arbete och där skapade han 2006 Balansekonomi i partnerskap med Charlie Söderberg och Pia-Mari Nyholm.


Han fortsätter idag att dela med sig av visdom, erfarenheter och upplevelser via en rad olika kanaler. Lennart har en utvecklad förmåga att se samband mellan olika typer av “vetande” och är därmed en viktig aktör när det gäller att skapa pedagogiken.


Boken om Balansekonomis pedagogik från 2006


När Lennart Göthe och Charlie Söderberg började utveckla pedagogiken i Balansekonomi så blev det även en bok som släpptes 2006.

Boken har getts ut i två upplagor och sålt i mer än 20 000 exemplar.


Som inläst ljudbok omfattar den 4,5 timma av spännande tankar kring ekonomi i alla dess former, finansiell ekonomi så väl som energiekonomi och tidsekonomi.

Boken springer ur frågan om hur man för sig själv kan skapa ett rikt liv, vad helst det nu kan vara just för din del.